Не можете да добиете повеќе чоколадо од ова! Овие браунис се врв за сите љубители на чоколадо. Темната чоколадна обвивка што се топи во устата ги прави овие браунис да бидат особено лути по вкус, додека чоколадните топчиња со 88% содржина на какао обезбедуваат деликатна чоколадна крцкавост.
Начин на подготовка:
За браунис колачите ќе ви бидат потребни: 150 ml вода, 130 g мек маргарин, тава (20х20 cm), рачен миксер со жица за матење.
1. Загрејте ја рерната на 180°C. Калапот за печење добро намачкајте го или обложете го со хартија за печење.
2. Во сад за матење ставете ја смесата за печење, водата и маргаринот и кратко измешајте додека не добиете мазна, кремаста смеса. Истурете ја смесата во намрсениот плех и малку измазнете.
3. Печете ги браунис колачите на средната полица од рерната околу 25 минути.
4. Оставете ги браунис колачите да се изладат во плехот. Можете внимателно да ги исечете на парчиња кога ќе се изладат и да ги извадите од плехот.
Садовите за печење со дебели ѕидови (стакло, керамика итн.) може да влијаат на времето на печење.
Состав: Сиров шеќер од трска*, тапиока скроб*, пченкарен скроб*, премаз од темно чоколадо*¹ 10,1% (какао маса*, шеќер*, какао путер*), какао во прав* 8,1%, интегрално оризово брашно*, оризово брашно*, темно чоколадо премаз*² 3,5% (какао маса*, шеќер од кокосови цветови* 12%, путер од какао*), пченкарно брашно*, интегрално брашно од просо*, брашно од семе од чиа* (Salvia hispanica), протеин од ленено семе*, лушпи од псилиум*, сол, средства за нараснување: натриум хидроген карбонат; закиселувач: калиум тартарат³.
*од сертифицирано органско земјоделство
¹ Какао: минимум 53%.
² Какао: минимум 88%.
³ Крем тартар.
Складирање: Да се чува на ладно и суво место, заштитено од топлина.
Хранливи вредности на 100 g (**подготвени браунис):
Енергија: 1723 kJ/412 kcal
Масти: 22 g
од кои заситени: 11 g
Јаглехидрати: 50 g
од кои шеќери: 30 g
Растителни влакна: 3,2 g
Протеини: 2,8 g
Сол: 0,30 g
**пресметано со вода и маргарин
Оставете коментар